Tikkie voor Hart-op-Weg

voor Dave en al zijn hartevrienden❤️
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 30.000 (142%)

 

Wij hebben ons streefbedrag gehaald! het Hart Op Weg onderzoek nog niet, dus we gaan door!!!


Wij zijn 9 moeders van kindjes met een aangeboren hartafwijking en zijn in oktober 2020 een actie gestart!

Hartekinderen hebben namelijk "levenslang" en daar is óók geld voor nodig, want onderzoek = ❤️ nodig!!! 

Hart Op Weg onderzoek 

Jaarlijks worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren Hartafwijking, waarvan 500 zeer ernstig. Deze kinderen hebben om in leven te blijven vaak meerdere operaties en langdurige ziekenhuisopnames nodig. Daarnaast ondervinden ze vaak levenslang beperkingen als gevolg van hun hartafwijking.

Op de Hart Op Weg follow up poli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht volgen en begeleiden kinderartsen, fysiotherapeuten, psychologen en inspanningsfysiologen de ontwikkeling van deze kinderen.

Hun wens is dat kinderen met een aangeboren hartafwijking zo weinig mogelijk ontwikkelingsproblemen ervaren die hen beperken in hun dagelijks functioneren.
Daarom willen de Hart Op Weg onderzoekers onderzoeken welke kinderen het meeste risico lopen op problemen in de motorische en fysieke ontwikkeling en wat deze kinderen nodig hebben om ondanks alles mét hun gezonde leeftijdsgenootjes en zo normaal mogelijk op te kunnen groeien...

Hiervoor is veel geld nodig!

Tikkie voor Hart Op Weg

Deze Hart op Weg poli in het WKZ is er ook voor kindjes zoals Dave en zijn Hartevrienden: Jens, Billy, Kay, Floortje, Puck, Semih, Nout en Merel. De moeders van deze kinderen hebben de handen in één geslagen en samen gaan wij ervoor zorgen dat we een mooi bedrag gaan ophalen voor dit mooie onderzoek!

Benodigde bedrag  

In totaal is er €120.000 nodig om het Hart op Weg onderzoek in zijn geheel te financieren. Inmiddels is er al ruim €80.000 opgehaald met verschillende acties om dit onderzoek mogelijk te maken. 

Wijzelf hadden het streven om €30.000 op te halen. Dit hadden we nooit voor mogelijk gehouden, maar we hebben dit doel al bereikt! Omdat we het zo leuk vinden om te doen én we het onderzoek ontzettend belangrijk vinden, niet alleen voor onze kinderen maar ook voor de vele andere Hartekinderen in Nederland (en zelfs wereldwijd), hebben we besloten door te gaan met onze acties tot het benodigde bedrag binnen is. Doen jullie mee? 

Verspreid, organiseer ook een toffe actie en doneer... Samen gaan we ervoor! 

Via www.actievoorwkz.nl/hartopweg kun jij zelfs je eigen actiepagina aanmaken! 

Meer informatie over dit onderzoek:
Levensloopzorg voor hartekinderen

Je kunt ons ook volgen op InstagramTikkiehartopweg

Bekijk alle
30-08-2022 | 22:04 Go for it Maaike!
23-08-2022 | 19:44
05-06-2022 | 13:03
05-06-2022 | 13:03 Omdat er bij ons zoontje gelukkig tijdens de 20-wekenecho al werd ontdekt dat hij een hartafwijking heeft, is hij afgelopen week met 11 dagen oud succesvol geopereerd. We zijn ontzettend dankbaar voor alle goede zorgen en dragen heel erg graag ons steentje bij! ❤️
25-03-2022 | 04:24
Bekijk alle

Moeder Ellen vertelt: "Op de Hart op Weg poli worden veel zorgen weggenomen"

03-11-2020 | 09:46 De actie van de negen moeders voor het onderzoek van de Hart op Weg poli loopt als een trein. Eén van hen vertelt op onze website waarom ze besloot mee te helpen met de inzamelingsactie:  Ellen: "Het is bijzonder dat het geld direct naar de afdeling gaat waar onze kinderen zo vaak komen. Voor ons is die afdeling echt een tweede thuis. Wij kennen iedereen en iedereen kent ons. Floortje wordt er écht gezien. Een hele geruststelling voor ons ouders, want als je een kind hebt met een hartafwijking ben je al onzeker genoeg. Floortje kan nog niet zeggen dat ze “benauwd is” of “een drukkend gevoel heeft”. En wij vinden het lastig om te bedenken: is ze gewoon ziek of moe, of is er meer aan de hand? Door de regelmatige controles worden veel van die zorgen weggenomen." Lees het hele interview >>>  
Lees meer