Schisis

van totaal € 350.000 (1%)

Gun elk kind een spraakmakend leven!

 

Elk kind verdient een stem die gehoord wordt. Maar voor kinderen met schisis - een aandoening waarbij ze geboren worden met een gespleten lipje, gehemelte, of kaak - is spreken niet altijd vanzelfsprekend. Hun unieke glimlach gaat vaak gepaard met een reeks uitdagingen, waaronder problemen met de spraak, het gehoor en de voeding. Dat maakt de behandeling van schisis complex en zorgt voor een langdurig behandeltraject waarbij veel specialisten betrokken zijn. Bovenal vraagt het veel geduld van de ouders en vooral van het kind zelf. Jaarlijks worden er in Nederland bijna 300 kinderen met een vorm van schisis geboren.

Onze droom: minder operaties, een betere spraak en een snellere ontwikkeling

Het WKZ onderzoekt een nieuwe MRI-techniek voor kinderen met schisis, om de behandeling van open neusspraak te verbeteren, leidend tot minder operaties, betere spraak, en een snellere ontwikkeling. Ontdek meer over ons baanbrekende onderzoek, laat je inspireren door de ervaringen van toegewijde artsen en de verhalen van ouders op onze website.

Hoe kun je ons helpen?

Om kinderen met schisis beter te helpen, is jouw steun hard nodig. Met €350.000 financieren we onderzoek voor betere behandelingen, waarmee we direct 10 kinderen kunnen helpen. Maar met een totaalbedrag van €500.000 kunnen we zelfs dubbel zoveel bereiken! Jouw bijdrage, groot of klein, draagt bij aan een toekomst met minder operaties en snellere ontwikkeling voor deze kinderen. Je kunt het onderzoeksteam helpen door in actie te komen of direct te doneren.

Bekijk alle
11-04-2024 | 12:15
09-04-2024 | 11:32