MING fonds: onderzoek naar precisiegeneeskunde bij epilepsie

Het MING fonds financiert onder de vlag van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis onderzoek naar een meer individuele behandeling van patienten met epilepsie. Alle giften aan dit fonds worden volledig ingezet voor dit onderzoek.

 

In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen epilepsie. Elk jaar komen er zo'n 3.000 kinderen bij. Het MING fonds is opgericht door ouders die zelf twee kinderen met epilepsie hebben. Het fonds is in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar precisiegeneeskunde bij epilepsie. 

 

Onderzoeksteam
Het UMC Utrecht (Wilhelmina Kinderziekenhuis), aangevoerd door hoogleraar kinderneurologie Kees Braun en geneticus Bobby Koeleman, is door het MING fonds aangewezen als begunstigde om het onderzoek naar een meer individuele behandeling van patiënten met epilepsie uit te voeren.

 

Individuele behandeling van patiënten met epilepsie
Tot voor kort startte de behandeling van patiënten met epilepsie standaard met dezelfde middelen. Inmiddels is duidelijk dat verschillende vormen en oorzaken van epilepsie een andere aanpak nodig hebben. Wie precies welke behandeling nodig heeft, dat is onderwerp van het onderzoeksprogramma ‘Precisiegeneeskunde bij epilepsie’ dat dankzij de donatie van het MING fonds van start is gegaan.

 

Kijk voor meer informatie over het onderzoek op vriendenwkz.nl/ming-fonds

 

Wil je het MING fonds en daarmee het onderzoek naar een meer individuele behandeling van patiënten met epilepsie ook steunen? Doe dan een donatie of start een actie.

Bekijk alle
09-11-2021 | 15:51 Toekenning periodieke schenking van particuliere gever voor moeilijk behandelbare epilepsie