We zijn er bijna!

02-07-2021 | 14:52

Wow, er is sinds de laatste nieuwsbrief in november 2020 veel gebeurd en veranderd dus ik zal jullie even bijpraten....

12 uur lang voetballen
Afgelopen week nam ik een cheque in ontvangst van de voetballers van Odysseus '91. Zij voetbalden 12 uur lang en haalden hiermee € 3400 euro op. Dit was een van de eerst geplande acties in 2020, welke als gevolg van corona niet door kon gaan. Gelukkig was er dit jaar meer ruimte voor het evenement en met succes. 

1000 km fietsen
Er waren meer studenten die in actie kwamen. Zes jongens startten hun actie "Chatel we komen er wel" en lieten in de zomer van 2020 hun fietstocht van Utrecht naar Chatel sponsoren. Niet onverdienstelijk, want ze haalden er ruim € 3000 mee op.


Tikkie voor Hart op Weg 
Er zijn nog veel meer grandioze dingen gebeurd het afgelopen jaar: zo sloegen 9 moeders van kindjes met een aangeboren hartafwijking hun handen ineen en startten in oktober 2020 de actie "Tikkie voor Hart op Weg! want Dave, Merel, Kay, Puck, Floortje, Semih, Nout, Billy en Jens hebben namelijk "levenslang" en daar is óók geld voor nodig, en daarvoor is onderzoek = ❤️ nodig!!!  Aldus henzelf. 

Ze maakten hun eigen Instagrampagina en vele familieleden, vrienden en bedrijven uit heel Nederland sloten zich bij hen aan.  Er volgden vele donaties en acties; verkoop van diverse producten en etenswaren zoals de grootste hamburger van Midden Nederland, loterijen, veilingen, collectebussen werden op allerlei locaties geplaatst, oliebollenacties en vele handgemaakte spullen werden verkocht waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het hart op weg onderzoek. Ze kregen hun eigen open tikkie welke werd gedeeld door grote namen zoals Fien Vermeulen en instagrammer Whatsupjeboterham en ze haalden zelfs het NOS-Journaal. Met al deze acties haalden ze in een half jaar € 42.000 op. Dit was nooit mogelijk geweest zonder de steun van de vele donateurs en bedrijven die hieraan hebben meegewerkt. 

 

#GoZev
Ook Bastiaan Lammers, papa van Hartekind Zev kwam in actie met team Hart Gaan 2020.

"Elk kind hoort kind te kunnen zijn ongedacht zijn of haar beperking. Dat Zev later kan sporten en bewegen op een manier die hij aankan vinden wij enorm belangrijk voor hem en zijn ontwikkeling. Kijk naar hem naar wat hij kan en niet naar wat hij niet kan. Op de Hart op Weg poli proberen ze ons hier zo goed mogelijk bij te helpen. Door dit onderzoek te steunen hopen we dat meer mensen de essentie en het belang er van gaan inzien!"

Hij haalde in november 2020 maar liefst € 12.500 op. Hoe? Met een crossfitevenement, een online veiling en mooie posts door Arie Boomsma en Mark Tuitert en hulp van familie en vrienden. Ook over deze actie werd een prachtig item gemaakt op RTV Oost. 

Een overzicht van de overige acties die hebben plaatsgevonden vind je hier onder teams en acties 

 

Aandacht en erkenning voor hartekinderen en de gevolgen van een aangeboren hartafwijking
Al deze acties zorgden niet alleen voor geld voor het onderzoek dat inmiddels van start is gegaan, maar kwam er ook heel veel aandacht en erkenning voor hartekinderen en de mogelijke gevolgen van een aangeboren hartafwijking. Aandacht die deze kinderen verdienen, want het is de meest voorkomende aangeboren afwijking bij kinderen. En helaas nog altijd doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 12 jaar. 

Dat zoveel mensen zich de afgelopen anderhalf jaar hebben ingezet voor het Hart op Weg onderzoek voelt als een enorme eer, maar ook als een enorme bevestiging van het belang van het onderzoek. Bevestiging van wat mij betreft de belangrijkste personen: de patient en zijn/haar ouders.

 

Kom jij ook in beweging voor hartekinderen?
De laatste periode van de crowdfunding gaat nu in, om de laatste € 30.000 van het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Dit zal vooral gebruikt worden voor de zoektocht naar een of meerdere effectieve interventies om de ontwikkeling, fysieke fitheid en sportparticipatie van deze kinderen zo optimaal mogelijk te maken. 

De laatste actie die nu nog loopt is Hart gaan 2021. Wil jij je ook inzetten voor het Hart op Weg onderzoek? Dan kun je via de button 'ik wil in dit team' lid worden van team Hart gaan 2021. Laat jouw sportieve uitdaging sponsoren via jouw persoonlijke actiepagina, die je kunt delen binnen jouw netwerk. Doe dit vooral op een manier die bij jou en jouw fysieke mogelijkheden past: wandelen, fietsen, hardlopen, roeien, mountainbiken, schaatsen, crossfitten...? 

En mocht een sportieve actie niet bij je passen? Alle andere hulp is welkom dus je kunt een actie starten op een manier die bij jou past. Alles kan en alles mag voor Hart op Weg.


Samen gaan we voor die laatste € 30.000!

Doe je mee?

Jullie horen van mij,  

Maaike Sprong