M

Studie: De hartendief

Marjorie de Man
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (14%)

Stress en angst verminderen bij baby’s met aangeboren hartafwijking


Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 250 baby’s geboren met een zodanig ernstige aangeboren hartafwijking dat zij in de eerste dagen van hun leven geopereerd moeten worden om te kunnen overleven. Deze baby’s worden na hun operatie opgenomen op de kinder intensive care.


Door de medische situatie van baby’s op de kinder intensive care is buidelen niet altijd mogelijk. Daarom hebben wij een apparaatje ontwikkeld, de ‘Hartendief’, dat de hartslag van de ouder bij de baby in bed kan afspelen. Naast huidcontact is het horen van de hartslag van de moeder (net als tijdens de zwangerschap) namelijk een belangrijk onderdeel van buidelen. We willen onderzoeken of de baby zich door het horen en voelen van de hartslag van de ouder rustiger gaat voelen. Ouders voelen zich vaak machteloos tijdens de opname van hun baby. Door het opnemen van hun hartslag en zorgen dat deze bij hun baby wordt afgespeeld, kunnen zij duidelijk iets betekenen voor hun kind. We willen ook onderzoeken of hierdoor gevoelens van machteloosheid en de stress die dit met zich meebrengt afnemen. Voor dit onderzoek is veel geld nodig.

Uw hulp is hierbij van harte welkom!

 

 

Dit onderzoek vind plaats samen met: 
Manon Benders1,  Carolina de Weerth2,3, Roelie Wösten-van Asperen1, Renske Schappin1,  Agnes van den Hoogen1.
1Wilhelmina Children hospital, University Medical Centre Utrecht, The Netherlands. 2Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Nijmegen, The Netherlands. 3Radboud University Nijmegen, The Netherlands.

 

Bekijk alle
08-03-2020 | 21:31 Wat prachtig Marjorie dat je de Hartendief gaat ontwikkelen voor deze kwetsbare kleintjes. Topper!
03-03-2020 | 17:09
02-03-2020 | 06:09 Steen voor dit belangrijk onderzoek van de andere kant van de wereld. Onze zoon werd geboren met TGA en geopereerd in Green Lane Hospital in Auckland, New Zealand. Hij is inmiddels 33 en paramedic. O ja, en je neef.
28-02-2020 | 20:59
28-02-2020 | 15:54